ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ!

20160430_194859

Πρόκειται για ένα κρασί από συνοινοποίηση του κόκκινου κλώνου Αλεπού της ποικιλίας του Ροδίτη,  με Αγιωργίτικο. Οι ποικιλιές αυτές μας έδωσαν ένα ασυνήθιστο ροζέ, ανοιχτόχρωμο και λαμπερό, λουλουδάτο και φρουτώδες.

Αν και ο ροδίτης Αλεπού, συνήθως οινοποιείται σαν λευκή ποικιλία, μπορει να δώσει όπως αποδείχτηκε και εξαιρετικά ροζέ κρασιά! Αμέσως μετά τη συγκομιδή ο καρπός πάγωσε στους 4o C για 24 ώρες, και στη συνέχεια ο σταφυλοπολτός μαζί με τους φλοιούς παρέμεινε για 14 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Αυτή η παραμονή με τον φλοιό σε χαμηλές θερμοκρασίες (κρυοεκχύλιση) του χάρισε το λαμπερό σωμόν χρώμα και παράλληλα ενσωμάτωσε εκπληκτικά τον αρωματικό χαρακτήρα των δυο αυτών ποικιλιών. Τελειώνοντας αύτη την λίγο πιο τεχνική περιγραφή από πλευράς οινοποίησης, να τονίσουμε ότι χρησιμοποιήθηκε μόνο ο πρόρωγος χυμός, το καλύτερο δηλαδή μέρος του χυμού, που παραλαμβάνεται χωρίς πίεση του σταφυλοπολτού με τεχνικά μέσα.

Χαρακτηρίζεται απο ήπια οξύτητα, ελαφρύ σώμα και ιδιαίτερη επίγευση κόκκινου φρούτου. Συνδυάζεται με ζυμαρικά σαλάτες και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, αλλά μπορείται να το απολαύσετε πολύ ευχάριστα και μόνο του!

Προσφορά γνωριμίας απο το Οινοποείο μας!! 25€ τα έξι μπουκάλια των 750ml (ένα χαρτοκιβώτιο). Δωρεάν παράδοση στο χώρο σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *